Politică

Vadim Tudor se-ntoarce in fruntea PRM

30.05.2005, 18:48 11

Presedintele de onoare al PPRM (Partidul Popular Romania Mare), Corneliu Vadim Tudor, se reintoarce in fruntea partidului care, si el, isi reia numele - cel de PRM (Partidul Romania Mare).

Vadim Tudor si-a justificat, intr-o declaratie data ieri agentiei de presa Mediafax, cedarea, cel putin formal, a presedintiei partidului, lui Corneliu Ciontu.

El a spus ca a fost "un pas strategic" pus la cale impreuna cu cativa reprezentanti de frunte ai Partidului Popular European (PPE). Planul ar fi vizat ca Tudor - al carui partid este perceput in Europa drept unul nationalist - sa faca un pas inapoi pana la semnarea Tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, la 25 aprilie, dupa care sa se intoarca. Pana aseara nu a existat o reactie a PPE.

"Aceasta semnare a avut loc, asa ca acum imi reiau functia de presedinte fondator al partidului, cu atat mai mult cu cat alegerile anticipate vor avea loc, cu siguranta, in acest an si, fara prezenta mea, partidul ar putea avea soarta PNTCD", a spus Tudor.

In urma cu cateva luni, PRM si-a modificat numele, adaugandu-si particula "popular", in intentia, exprimata public, de a adera la Partidul Popular European, cel mai puternic grup parlamentar din Parlamentul European.

La sfarsitul saptamanii trecute, organizatiile de femei si de tineret ale PPRM au anuntat ca doresc reintoarcerea lui Tudor. Acesta a sustinut, ieri, ca, in vreme cat, formal, a stat pe margine, unii dintre cei pe care i-a lasat in locul sau au facut un acord tacit cu PSD, pentru ca PPRM sa devina o anexa a acestuia. Acestia vor fi pedepsiti, potrivit lui Tudor. iulian.anghel@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO