Politică

Vadim Tudor cere electoratului PRM sa boicoteze turul doi

02.12.2004, 00:00 14

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat ieri ca va cere electoratului PRM sa nu se prezinte la vot in turul doi al alegerilor prezidentiale daca nu va fi anulat primul tur, din cauza numeroaselor fraude electorale inregistrate duminica.
Vadim Tudor spune ca electoratul PRM este foarte disciplinat si nu va merge la vot, asa cum s-a intamplat si in cazul referendumului pentru Constitutie.
Corneliu Vadim Tudor a obtinut in primul tur al alegerilor prezidential 12,5% (1,3 milioane de voturi). Cum este de presupus ca cei care au votat in turul I cu candidatii care se vor confrunta in turul al doilea nu-si vor schimba optiunile de vot, presedintele va fi ales si in functie de orientarea celor care si-au dat voturile pentru candidatii iesiti din cursa. Exista o tradite, anume ca cel iesit din cursa prezidentiala, sa recomande propriului electorat sa voteze cu un candidat anume, desi este greu de spus cati respecta aceasta recomandare.
Corneliu Vadim Tudor si-a construit discursul electoral pe atacuri preponderent la adresa PSD, iar analistii au spus ca, in turul al doilea, o parte din electoratul sau s-ar putea indrepta, din acest motiv, spre Traian Basescu. Tudor spune ca nu-l va sprijini pe Basescu si chiar i-a cerut sa se retraga din cursa.
Teoria lui Vadim Tudor este ca neprezentarea lui Traian Basescu in turul doi al alegerilor ii va folosi lui Adrian Nastase, dar el ar fi un presedinte ilegitim si se va ajunge la alegeri anticipate.
Tudor sustine ca nu doreste nici o functie in noul guvern, desi i s-a propus si a precizat ca PRM nu va participa la guvernare alaturi de Uniunea PSD+PUR. El a adaugat ca, inainte de alegeri, a fost sunat de premierul Adrian Nastase, pe care l-a avertizat sa nu fure alegerile si sa nu creada ca poate pacali pe toata lumea spunand ca a obtinut un procent mai mare decat a obtinut in realitate.
Vadim Tudor a sustinut ca, dupa alegeri, a fost sunat de mai multi ministri, carora a refuzat sa le dea numele si carora nu le-a raspuns la telefon. In final, a spus ca a fost sunat si de premierul Nastase, care l-a rugat "diverse" lucruri, fara a preciza care sunt acestea.
Liderul PRM a afirmat ca, in principiu, partidul sau nu exclude colaborarea cu nimeni, cu exceptia PSD. Vadim Tudor s-a referit la posibilitatea unei colaborari cu Alianta PNL-PD, dar a precizat ca mai intai PNL trebuie sa-l dea afara pe Dinu Patriciu. Asa cum PRM a dat afara oameni precum Ilie Neacsu, Codrin Stefanescu sau Dorin Lazar Maior, asa ar trebui sa procedeze si alte partide cu "mafiotii" pe care ii are, sustine Vadim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO