Politică

USR o retrage pe Elena Lasconi de la europarlamentare după declaraţiile privind familia tradiţională

USR o retrage pe Elena Lasconi de la europarlamentare...

Autor: Laura Buciu

05.11.2023, 14:20 130

USR i-a cerut Elenei Lasconi, primarul din Câmpulung, să se retragă din campania pentru europarlamentare după declaraţiile acesteia referitoare la familia tradiţională. Anunţul a fost făcut duminică de preşedintele USR, Cătălin Drulă.

„Am avut o discuţie cu Elena Lasconi şi i-am cerut retragerea din campania pentru europarlamentare. Am decis convocarea Biroului Naţional al USR în această seară (duminică - n.r.) pentru formalizarea acestei decizii. Am certitudinea că Elena a înţeles că întreaga discuţie publică din ultimele 24 de ore, împreună cu situaţia personală devenită publică, afectează campania şi concentrarea USR pe lupta cu monstrul PSD-PNL. Elena va continua să muncească pentru câmpulungeni şi va avea sprijin pentru a face performanţă în administraţie”, a spus preşedintele USR, Cătălin Drulă, pe pagina de Facebook.

Copreşedintele partidului REPER, Ramona Strugariu, a avut o reacţie virulentă, sâmbătă seara, cu privire la declaraţiile Elenei Lasconi referitoare la familia tradiţională.

„Eu nu am o problemă cu faptul că doamna Elena Lasconi a votat „Da” la referendumul pentru familia tradiţională. E o opţiune de cetăţean la fel ca orice altă opţiune pe care ne-o putem exercita prin vot. Am în schimb o mare problemă cu faptul că în aceste condiţii, doamna Elena Lasconi deschide lista candidaţilor la europarlamentare a unui partid care face parte din cea mai liberală familie europeană şi a unui grup politic care apără drepturile omului în fiecare zi. Şi unul dintre lucrurile fundamental înrădăcinate în valorile şi principiile familiei europene în care se află partidul dumneaei şi unde candidează este acesta, iar asta se numeşte ipocrizie politică şi este exact lucrul care i-a demotivat şi descurajat pe oameni în a mai face pasul spre politică sau în a mai crede că politic încă mai e posibil să se schimbe ceva în România. E exact aceeaşi minciună care ne-am scăldat şi până acum. Dacă aş fi în locul ei, nici n-as mai candida”, a afirmat Ramona Strugariu, deputat european şi copreşedintă REPER.

Elena Lasconi, cap de listă la USR la alegerile europarlamentare, a dezvăluit că a votat „DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018. „Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a spus Lasconi într-o emisiune la Prima Tv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO