Politică

UDMR: Băsescu şi Ponta să găsească un modus vivendi încât guvernarea să se îndrepte spre cetăţean

UDMR: Băsescu şi Ponta să găsească un modus vivendi încât guvernarea să se îndrepte spre cetăţean

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR

Autor: Vasile Magradean

22.08.2012, 00:04 101

Liderul UDMR Kelemen Hunor spune că decizia CC trebuie acceptată de toţi cetăţenii, iar viaţa politică să intre pe un făgaş normal, fiind "responsabilitatea" lui Traian Băsescu şi a lui Victor Ponta "să găsească un modus vivendi în aşa fel încât actul guvernării să se îndrepte spre cetăţean".

"Noi de fiecare dată am spus că trebuie să respectăm deciziile Curţii Constituţionale, nici acum nu pot să spun altceva decât că toate părţile, toţi cetăţenii trebuie să accepte decizia CC, dată conform legilor în vigoare. Ar trebui ca viaţa politică să intre pe un făgaş normal, cu Guvernul care este în funcţie şi cu preşedintele care se întoarce la Cotroceni. În această perioadă, până la alegerile generale, va fi o coabitare şi este responsabilitatea preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Victor Ponta să găsească un modus vivendi în aşa fel încât actul guvernării să se îndrepte spre cetăţean".

Potrivit liderului UDMR, ar trebui ca în perioada următoare să nu se piardă timpul cu dispute politice, iar Guvernul să se îndrepte "spre problemele cetăţeanului". "De aceea, trebuie o modalitate de convieţuire între preşedinte şi premier şi eu sunt convins că se va găsi această modalitate, fiind vorba despre oameni responsabili, cu responsabilităţi uriaşe în ceea ce priveşte soarta şi viaţa cotidiană a societăţii româneşti".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO