Politică

The Economist: Încăpăţânarea lui Adrian Severin, tipică pentru politica românească

The Economist: Încăpăţânarea lui Adrian Severin, tipică pentru politica românească

Autor: Mediafax

24.03.2011, 22:18 58

Încăpăţânarea lui Adrian Severin, care refuză să demisionezedin postul de eurodeputat în urma unui scandal de corupţie, estetipică pentru politica românească, unde presa adoră să atacepoliticienii corupţi, dar numai rar cu vreun rezultat, comenteazăjoi blogul publicaţiei britanice The Economist.

"Marele subiect în România este soarta lui Adrian Severin, fostministru de Externe şi membru al Parlamentului European. Severin este hăituit de presa de la Bucureşti pentru ademisiona din Parlamentul European, pentru că ar fi luat mită de lajurnalişti ai unui cotidian britanic care pretindeau că suntlobby-işti. Alţi doi eurodeputaţi implicaţi în acest caz audemisionat din Parlament. Severin a fost huiduit în Parlament. Darrefuză să se clintească", scrie The Economist.

Severin a fost eurodeputat încă de când România a aderat laUniunea Europeană, în 2007. Până săptămâna aceasta, a fostvicepreşedintele grupului socialist din PE. Dar luni, la o zi dupăizbucnirea scandalului, Severin a fost forţat să renunţe la aceastăpoziţie, iar Martin Schulz, liderul socialiştilor, i-a spus sădemisioneze din PE imediat. În România, propriul său partidameninţă să-l excludă dacă "nu face pasul decent".

Dar Severin spune că nu a făcut nimic "ilegal sau contraroricărui comportament normal" şi că "avem dreptul ... să lucrăm încalitate de consultanţi politici, singura cerinţă fiind să nu dăminformaţii confidenţiale", potrivit blogului The Economist.Citiţimai mult despre cum vede The Economist cazul Adrian Severin pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO