Politică

Tăriceanu: FMI să-şi ia valiza şi să se care repede

Tăriceanu: FMI să-şi ia valiza şi să se care cât mai repede
03.06.2011, 09:48 2941

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu susţine că România nu aieşit din criza economică şi că vinovat este actualul Guvern, carenu a fost în stare să ia măsurile potrivite pentru relansareaeconomică.

"Noi considerăm ca posibilă ieşirea din criză, spre deosebirede actualul guvern care se lamentează, în frunte cuprimul-ministru, şi care consideră că a căzut peste ei o năpastă.Nu a căzut nicio năpastă, este o criză pe care a traversat-o toatălumea, numai că România a rămas singura ţară din toată Europa careîncă nu a reuşit să iasă din criză. Sigur că apar nişte indicatoricare ne arată că am putea să ieşim eventual din recesiune, adicăs-a oprit scăderea PIB-ului. Acest lucru nu înseamnă că am ieşitîncă din criză şi mi se pare că acest lucru se datoreză în modevident incapacităţii actualului Guvern de a genera măsuriproactive care să redea încrederea mediului investiţional român şistrăin şi să mobilizeze resursele necesare pentru investiţiiguvernamentale care să compenseze lipsa de investiţii din mediulprivat", a declarat Tăriceanu, joi, la Mamaia, într-o conferinţă depresă.

El a precizat că actualul Executiv nu a făcut decât să dea vinape guvernele precedente şi s-a complăcut în această situaţie, fărăa încerca să schimbe ceva.

"Asistăm la o lamentare permanentă, la încercarea de a găsiexplicaţii care sunt legate de guvernările anterioare, dar nimiccare să demonstreze că au o viziune şi o determinare. Mie mi separe că actualul guvern nu face decât să se complacă în actualasituaţie şi să lase ca lucrurile să se rezolve de la sine sau încel mai bun caz de către FMI", a mai spus fostul premier.

De altfel, el a afirmat că şi-ar dori ca FMI să plece dinRomânia pentru că acest organism lucrează cu statele din lumea atreia, iar ţara noastră nu se află între acestea.

"FMI este o instituţie care lucrează cu ţările din lumea atreia. Am pretenţia şi mândria că sunt român şi nu mă consider înlumea a treia. Aş vrea să-şi ia valiza şi să se care cât mairepede", a explicat Tăriceanu.

El a mai spus că nu crede că România va ieşi din criză în acestan pentru că indicatorii economici nu sunt irevocabil pe o pantăascendentă. Citiţi mai mult despre cum vede premierul Tăriceanu ieşirea din criză pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO