Politică

Tariceanu: Basescu nu mai mediaza, ci joaca pentru PD-L

30.10.2008, 18:56 20

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat, ieri, la Bacau, ca presedintele Traian Basescu "si-a pierdut calitatea de mediator si ca este un jucator politic care vrea sa joace in favoarea PD-L in preajma campaniei electorale".

Premierul a apreciat ca nu grevele sunt solutia pentru rezolvarea problemelor in acest moment. El a spus ca seful statului si-a pierdut calitatea de mediator. "O astfel de atitudine nu mi se pare caracteristica pentru un mediator, e un jucator politic care vrea sa joace in favoarea PD-L in preajma campaniei electorale", a spus Tariceanu.
Presedintele Traian Basescu a promulgat legea majorarii cu 50% a salariilor din educatie in pofida afirmatiilor Guvernului potrivit carora o astfel de masura ar afecta echilibrul economic.
Guvernul a emis o ordonanta de urgenta prin care amana majorarea, dand nastere unei polemici cu Cotroceniul. Traian Basescu le-a cerut aseara sindicatelor sa-si amane pana dupa alegeri revendicarile salariale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24