Politică

Scandal la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în care este amestecat şi numele premierului

Scandal la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în care este amestecat şi numele premierului

Autor: Mediafax

12.07.2012, 00:04 377

Unul dintre cele mai mari scandaluri din Justiţie a debutat ieri în forţă cu punerea sub acuzare a unui membru al CSM George Bălan (foto), membru al CSM, fost vicepreşedinte al Consiliului, şi a consilierului acestuia, Marcel Sâmpetru, fost adjunct al procurorului general în perioada mandatului lui Ilie Botoş, acuzaţi că ar fi negociat cu USL poziţiile de procuror general şi de procuror al DNA.

Numele premierului Victor Ponta a apărut şi el în afacere, surse judiciare susţinând că Bălan ar fi vorbit despre cele de mai sus inclusiv cu actualul prim-ministru. De aici nu a fost greu ca afacerea să capete o tentă de răfuială politică.

Premierul Victor Ponta a anunţat că solicită oficial Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) să publice imediat convorbirile telefonice care i-au fost interceptate, spunând că, dacă discuţiile nu sunt prezentate public, înseamnă că această instituţie a intrat în bătălia politică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO