Politică

Rusilor incepe sa le placa Bucurestiul

05.05.2003, 00:00 12

La doar o luna de la vizita in Romania a premierului rus Mihail Kasianov, astazi soseste la Bucuresti, pentru o vizita oficiala de doua zile, ministrul rus de externe Igor Ivanov.
 Daca vizita lui Kasianov a avut accent economic, cea a  lui Ivanov se concentreaza pe aspecte politice, intrucat urmeaza sa fie parafat Tratatul politic de baza intre Romania si Rusia. Ministrul rus de extrene se va intalni cu omologul sau Mircea Geoana, presedintele Ion Iliescu, premierul Adrian Nastase, presedintele Senatului Nicolae Vacaroiu. La Bucuresti, Igor Ivanov isi va lansa cartea "Politica externa a Rusiei in epoca globalizarii". Tratatul politic de baza intre Romania si Rusia, care este negociat din 1990, cu unele intreruperi, va fi semnat de presedintii celor doua state, Ion Iliescu si Vladimir Putin, in timpul vizitei pe care seful statului roman o va face la Moscova, la inceputul lunii iulie. Textul tratatului a fost discutat anul trecut de presedintele Iliescu cu liderii partidelor parlamentare, insa el va fi dat publicitatii doar dupa ce va fi semnat. Semnarea Tratatului va fi urmata de semnarea de catre ministrii de externe a unei declaratii politice, in care cele doua state condamna Pactul Ribbentrop-Molotov. Declaratia va preciza ca va fi constituita o comisie mixta, formata din experti si istorici din Romania si Rusia, care va trebui sa ajunga la un numitor comun in privinta Tezaurului romanesc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO