Politică

Regele Iordaniei numeşte un nou premier din rândurile armatei, în speranţa liniştirii populaţiei

Regele Iordaniei numeşte un nou premier din rândurile armatei, în speranţa liniştirii populaţiei

Marouf Bakhit

Autor: Adrian Voicu

01.02.2011, 16:34 32

Regele Abdullah al Iordaniei, aliat al SUA, a anunţat marţi căl-a înlocuit pe premier după protestele din ultima perioadă în careerau reclamate preţurile la alimente şi condiţiile de trai,informează Reuters.

Un oficial iordanian citat de agenţia de presă a anunţat cămonarhul a acceptat demisia lui Samir Rifai, politician bogat şifost consilier al curţii regale, şi a cerut lui Marouf Bakhit, careare un trecut militar, să formeze un nou cabinet.

"(Bakhit) este un fost general şi a fost pentru scurt timpambasador în Israel înainte de a ocupa un post de prim ministru.Este o persoană ce poate fi considerată de încredere", a decalratpentru Reuters Rosemary Hollis, profesor de studii politice încadrul London University.

"Nu aş vedea în aceasta un semn de liberalizare. Subadministraţia sa anterioară, discursul despre reformă nu ajungeapână la fapte", a declarat aceasta.

În urma protestelor din Iordania în urmă cu două săptămâni,Rifai a anunţat o creştere a salariilor pentru sectorul public şipentru militari, în speranţa restaurării liniştii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO