Politică

Manifestaţie uriaşă împotriva preşedintelui Mubarak. Armata a blocat accesul către Cairo

Manifestaţie uriaşă împotriva preşedintelui Mubarak. Armata a blocat accesul către Cairo

Autor: Mediafax

01.02.2011, 13:46 16

Armata egipteană a blocat, marţi dimineaţa,accesul în Cairo, dar şi în alte oraşe, undemanifestanţii intenţionau să participe la un "marş de unmilion" de persoane, prevăzut la apelul mişcării decontestare, care cere plecarea preşedintelui Hosni Mubarak de laputere.

Autostrada care face legătura între Alexandria şiCairo este blocată, la un kilometru de capitală, de unbaraj al armatei, potrivit unui jurnalist AFP.

Camioane de marfă şi maşini au format o coloană, aşteptând săpoată trece, în timp ce soldaţii împiedicau cu fermitate trecereavehiculelor în direcţia capitalei.

Potrivit unui alt jurnalist AFP, ieşirile din oraşeleMansura (deltă), Suez (est) şi Fayyum (la sud de Cairo) aufost, de asemenea, blocate de armată.

Traficul feroviar este suspendat, de luni, iar linia de metroucare asigură legătura între Cairo şi Shubra el-Kheima (20 dekilometri la nord) a fost închisă. Numeroşi locuitori din Cairo,care încercau să ajungă la locul de muncă, în apropierea capitalei,nu au putut să ajungă, din cauza acestor blocaje. Citiţi mai multdespre manifestările de protest din Egipt pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO