Politică

"Adio, domnule Ciorbea", semnat Vasile Lupu

03.10.2003, 00:00 12



Fostul lider taranist, Vasile Lupu, presedinte al Partidului Popular Crestin (PPC) a infirmat ieri fuziunea dintre PPC-PNTCD, anuntata miercuri de liderul taranist Victor Ciorbea. Vasile Lupu a lansat un dur atac la Victor Ciorbea, intr-o scrisoare deschise data ieri publicitatii, in care ii cere acestuia sa renunte la conducerea PNTCD in favoarea celor care au fondat partidul: "V-ati impus ca un politician fara scrupule, fara lege, fara tara, fara Dumnezeu".



PNTCD a spus ieri ca nu doreste sa intre in polemica cu Vasile Lupu, dar spera ca la presiunea filialelor PPC, sa-si dea acordul pentru fuziunea cu PNTCD. Taranistii au anuntat ca ieri au aprobat in forul de conducere fuziunea cu PPC, semnata miercuri.



Dupa ce cu o zi in urma, "cu iresponsabilitatea notorie", Victor Ciorbea ar fi aruncat presei "o minciuna" - semnarea protocolului de fuziune PPC-PNTCD- Vasile Lupu s-a decis sa reaminteasca public traseul politic al lui Ciorbea: primar al Capitalei "ros de dorinta de parvenire", prim-ministru care a "incalcat flagrant Constitutia".



In scrisoarea deschisa, Vasile Lupu reaminteste ca la sase luni dupa Congresul PNtCD din ianuarie 2001, cand partidul, sub conducerea profesorului Andrei Marga, a inceput sa-si revina si chiar sa functioneze ca in vremurile bune, Ciorbea, "ipocrit si slugarnic, prin interventiile obtinute din partea unor lideri ai Partidului Popular European", a obtinut reprimirea in partid. "Recunosc, eu v-am obtinut-o", mai scrie Lupu, care adauga ca la vremea respectiva a acceptat angajamentul lui Cirobea "de a contribui la curatirea partidului de oameni corupti".



"Intr-un timp foarte scurt, l-ati curatit de oamenii cinstiti. Din cadrul institutional restabilit dupa 1990, cu multe eforturi si sacrificii, ati dat afara partidul lui Corneliu Coposu ca sa ramaneti cu firma, infrastructura, logistica si banii. Cu un tupeu depasind comportamentul unui om normal, tradand colegi, aliati, suporteri, ati dezinformat, ati manipulat, ati mintit", scrie Lupu.



"Adio, domnule Ciorbea", isi incheie Vasile Lupu scrisoarea publica. mirela.luca@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels