Politică

PSD si PD si-au stabilit listele pentru alegerile europarlamentare

PSD si PD si-au stabilit listele pentru alegerile europarlamentare

Vasile Puscas nu se afla pe lista PSD pentru europarlamentarele din noiembrie

25.09.2007, 19:05 18

Partidele puternice si-au stabilit listele pentru alegerile europene de la 25 noiembrie. De la PSD lipsesc Vasile Puscas, de la PNL Mihai-Razvan Ungureanu, de la UDMR Tokes Laszlo - aceste nume fiind considerate multa vreme vedete ale cursei electorale.
PSD si PD si-a definitivat ieri listele in vreme ce PNL o facuse deja de saptamana trecuta, iar celelalte partide cu mai multe saptamani in urma.
Lista PSD este condusa de secretarul general al partidului, Titus Corlatean. Pana la definitivarea listei, ieri, Puscas era considerat a fi primul dintre candidati.
"Nu pot juca intr-o piesa fara scenariu. Am discutat la inceputul anului un scenariu, iar dupa aceea el s-a schimbat, iar despre cel nou nu stiu nimic", si-a justificat ieri Puscas retragerea de pe lista de candidati a partidului. La finele lui august PSD decisese in cazul celor patru locuri sigur eligibile sa fie ocupate in ordine de Titus Corlatean, Victor Ponta, Adrian Severin si Vasile Puscas. Dar nici Ponta nu se mai afla pe aceasta lista, el refuzand in final sa candideze. Lista finala arata acum asa: Titus Corlatean (secretar general al partidului), Adrian Severin (fost ministru de externe in Guvernul Ciorbea), Rovana Plumb (fost ministru in Guvernul Nastase), Daciana Sarbu (deputat), Ioan Mircea Pascu (fost ministru al apararii in Guvernul Nastase). Acestea sunt locurile eligibile pe care spera sa le obtina PSD.
Conducerea PD a validat si ea lista candidatilor la alegerile europene. Lista este deschisa de fostul ministru al apararii, vicepresedintele PD Sorin Frunzaverde. Liderul democrat este urmat de deputatul Roberta Anastase, de primarul orasului Oradea, vicepresedintele PD Petru Filip, de deputatul Monica Ridzi, deputatul Marian Jean Marinescu si de senatorul Maria Petre.
Partidul Liberal Democrat a depus ieri lista candidatilor PLD pentru alegerile europarlamentare la Biroul Electoral Central. Aceasta este deschisa de liderul partidului Theodor Stolojan urmat de Nicolae Vlad Popa, Herman Fabini si Petru Andrei. Liberalii si-au stabilit lista de saptamana trecuta, iar ea este deschisa de Renate Weber, urmata de Daniel Daianu, Adina Valean si Ramona Manescu.
PRM urma sa-si definitiveze lista aseara, dupa inchiderea editiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO