Politică

PSD, despre negocierile Dreptei: Guvernul CDR 2.0, unde liberalii sunt de umplutură

PSD, despre negocierile Dreptei: Guvernul CDR 2.0, unde...

Autor: Laura Buciu

20.12.2020, 12:38 55

În urma negocierilor pentru formarea majorităţii guvernamentale, „Orban şi-a negociat un scaun doar pentru el”, spun reprezentanţii PSD, care îl compară pe preşedintele PNL cu un alt „Ludovic celebru”. În rest, spun cei de la PSD, a fost de acord „cu naşterea Guvernului CDR 2.0”.

Social-democraţii îl compară pe preşedintele PNL, Ludovic Orban, cu regele Franţei, Ludovic al XV-lea.

„Pe modelul unui alt Ludovic celebru (<după mine, potopul>), Orban şi-a negociat un scaun doar pentru el - şefia Camerei Deputaţilor. În rest, a fost de acord cu naşterea Guvernului CDR 2.0, unde liberalii sunt de umplutură!”, spun reprezentanţii PSD pe pagina lor de Facebook.

Potrivit PSD, Dan Barna şi Dacian Cioloş conduc un Cabinet unde „premierul este de paie”, iar România trebuie să-şi pună centura de siguranţă, „fiindcă piloţii dezastrului se aşează la butoane”.

„Guvernul CDR 2.0 se anunţă o reeditare a celei mai negre perioade din istoria post-decembristă a ţării: sărăcie, şomaj, proteste sociale, austeritate şi criză economică! Liderii Dreptei îşi urează #Ciolan împlinit, lăsând pentru restul românilor #Covid nesfârşit!”, mai scriu cei de la PSD.

Reprezentanţii PNL s-au întâlnit, din nou, duminică, pentru negocieri în realizarea noului guvern. Premierul susţinut de coaliţia PNL - USR PLUS - UDMR, Florin Cîţu, spunea, sâmbătă seara, că speră ca negocierile să se termine duminică sau cel târziu luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO