Politică

Programul "Fermierul" ii incaiera pe Flutur si Geoana

24.10.2005, 18:59 8

Ministrul agriculturii Gheorghe Flutur a respins ieri acuzatiile aduse de liderul PSD, Mircea Geoana, aratand ca atacul PSD este determinat de succesul estimat al programului "Fermierul", care va afecta bazinul electoral al social-democratilor.

Gheorghe Flutur a declarat ca "pentru un fost ministru de externe e mai greu sa inteleaga cum e cu agricultura pe care a vazut-o doar din avion".

"PSD este ingrijorat de succesul programului Fermierul, care, odata pus in functiune, le va lua masiv din electorat. Este pentru prima data cand, in ultimii 15 ani, vorbim de lucruri concrete, de ferme, de abatoare, si nu de subventii dirijate clientilor politici", a spus ministrul agriculturii. El a aratat ca, prin programul Fermierul, lansat de actualul guvern, o mare parte din populatia din mediul rural va trece de la faza de "mana intinsa" - despre care a spus ca este specifica guvernarilor PSD - spre sfera initiativei care duce la prosperitate.

Presedintele PSD Mircea Geoana l-a acuzat la sfarsitul saptamanii pe ministrul agriculturii Gheorghe Flutur ca nu a pregatit agricultura pentru anul integrarii, 2007, ca foloseste ministerul doar pentru propria cariera politica si ca, din acest motiv, Romania va pierde fonduri substantiale.

"Ministrul Flutur a neglijat pregatirea agriculturii pentru anul integrarii, 2007. Flutur urmareste sa-si realizeze doar ambitia sa politica si foloseste ministerul doar pentru cariera sa, in loc sa se centreze pe alcatuirea de proiecte pentru a obtine bani in 2007. In acest context, Romania va pierde bani care sunt generosi, dar pe care nu ii baga nimeni in sac", a afirmat Geoana, la Conferinta Nationala a Forumului Agricultorilor PSD, organizata la Poiana Brasov.

De asemenea, participantii la reuniunea PSD au sustinut ca, anul viitor, Romania va fi obligata sa importe masiv carne, grau si legume.

Social-democratii considera ca aceasta situatie este atat consecinta inundatiilor si a gripei aviare, dar si a Ministerului Agriculturii. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO