Politică

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea: Vom propune Ambasadei Italiei un schimb de terenuri pentru a salva parcul Nicolae Iorga

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea: Vom...

Autor: Radu Tutulan

11.04.2017, 13:59 1491

"Am aflat, cautând în arhive şi la Direcţia de Patrimoniu, că în anul 2012, Ambasada Italiei a solicitat Primăriei Generale un schimb de terenuri, dorind să renunţe la această suprafaţă de 3.000 mp, care să rămână în continuare parc public şi a solicitat o suprafaţă în zona de nord a Capitalei, dar care acum este ocupată de o reşedinţă particulară. Doresc să discutăm cu Ambasada Italiei, să propunem un schimb de terenuri - ceea ce s-a solicitat şi în anul 2012 - avem toate documentele din arhivă. Dacă nu se va reusi un schimb de terenuri, vom intra într-o discuţie, negociere pentru recuperare. Prioritar ar fi să oferim un teren la schimb, să vedem dacaă reprezentanţii ambasadei ar accepta o altă suprafaţă de teren decât cea din nordul Capitalei, care este ocupată iîn acest moment. Vom oferi, prin reprezentantii noştri, o suprafaţă similară în altă zonă", a declarat primarul general al Capitalei.

Firea a precizat că parcul Nicolae Iorga are aproximativ 9.000 mp, 3.000 de mp aparţinând statului italian, iar 6.000 Primăriei Capitalei.

Ambasada Italiei la Bucureşti a anunţat că scoate la licitaţie terenul folosit ca parc public de pe Calea Victoriei nr.184-188, respectiv Parcul Nicolae Iorga, alături de alte cinci imobile, toate aflându-se în proprietatea statului italian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO