Politică

Primarul Craiovei Antonie Solomon, viceprimarul Teodor Sas şi 5 consilieri locali, excluşi din PDL. "Am fost exclus de un tânăr căruia i-am dat şansa să se afirme"

Primarul Craiovei Antonie Solomon, viceprimarul Teodor Sas şi 5 consilieri locali, excluşi din PDL. "Am fost exclus de un tânăr căruia i-am dat şansa să se afirme"

Autor: Mediafax

03.02.2012, 12:15 959

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, viceprimarul Teodor Sas şi cinci consilieri locali au fost excluşi din PDL la propunerea viceprimarului Marinică Dincă, lider al PDL Craiova, Solomon spunând că la baza acestei decizii stă "un grup de interese".

Propunerea de excludere a celor şapte a fost votată, joi seară, de către Biroul Permanent Local al PDL Craiova şi a fost făcută de către Mărinică Dincă, preşedintele PDL Craiova şi viceprimar al municipiului. Acesta a fost nemulţumit de faptul că cei şase consilieri locali, printre care şi viceprimarul Teodor Sas, au votat, joi, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Craiova organizată pentru aprobarea bugetului pe acest an, toate proiectele lui Antonie Solomon, care a anunţat în urmă cu o jumătate de an că la alegerile locale din 2012 va candida pentru încă un mandat de primar din partea UNPR.

Ceilalţi consilieri locali excluşi sunt: Dorel Marinescu, Gheorghe Albăstroiu, Iulian Ştefănescu, Radu Marin şi Constantin Ursu. Aceştia au votat pentru proiectele de finanţare a regiilor din Craiova propuse de Solomon şi împotriva amendamentelor propuse de Dincă, cum ar fi cel pentru suplimentarea bugetului Regiei de Transport Craiova cu încă şase milioane de lei.

Solomon a organizat, vineri dimineaţă, o conferinţă de presă în care a anunţat această decizie şi a spus că la baza acesteia stă "un grup de interese".

"Vreau să le mulţumesc consilierilor PSD care au votat pentru binele craiovenilor, consilierilor PNL care la fel, nu au ascultat de îndemnul altora şi au votat ce le-a dictat sufletul şi o parte din consilierii PDL. Eu nu am mai făcut jocurile de interese ale anumitor persoane şi din cauza aceasta am fost exclus de un tânăr căruia i-am dat şansa să se afirme (Mărinică Dincă, preşedinte PDL Craiova - n.r.)" a declarat Antonie Solomon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO