Politică

Presedintele scoate votul prin corespondenta de la sertar. PSD se teme de noi furturi electorale

21.01.2010, 12:52 15

Presedintele Traian Basescu a anuntat, ieri, ca vreaintroducerea votului prin corespondenta pentru romanii dinstrainatate. El a spus, la intalnirea cu diplomatii strainiacreditati la Bucuresti, ca va milita, in acest mandatprezidential, pentru acest tip de vot si pentru infiintarea unuicall-center pentru romanii din afara granitelor, precum si pentrudeschiderea de noi consulate. Presedintele a mai facut aceastapromisiune si in mandatul trecut, la cateva intalniri cu romaniidin strainatate. Seful statului nu a dat, nici atunci si nici acum,detalii despre cum vede punerea in practica a acestui tip devot.

Nici consilierul prezidential pe probleme juridice StefanDeaconu nu a putut face acest lucru. "Vom vedea cum se aplicaatunci cand se va face dezbaterea in Parlament, pentru ca exista omultitudine de astfel de sisteme. Daca se va redeschide discutia inParlament, se va stabili si procedura efectiva de aplicare avotului prin corespondenta. Ceea ce a spus presedintele este osugestie pentru Parlament", a declarat Deaconu pentru Gandul. Cititi mai multe pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO