Politică

Preşedintele României a semnat demisia lui Laszlo Borbely şi preluarea interimatului la Mediu de premierul Ungureanu

Autor: Cristian Fierbinţeanu

05.04.2012, 14:27 65

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretele prin care se ia act de demisia de la şefia Ministerului Mediului a lui Laszlo Borbely şi prin care funcţia este preluată, interimar, de premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

"Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat joi, 5 aprilie a.c., Decretul prin care se ia act de demisia domnului Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor, şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului. De asemenea, preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat joi, 5 aprilie a.c., Decretul pentru desemnarea domnului Mihai-Răzvan Ungureanu, primul-ministru al Guvernului României, ca ministru interimar al Mediului şi Pădurilor", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Laszlo Borbely a demisionat, joi, din funcţia de ministru al Mediului, iar premierul a anunţat că preia, interimar, funcţia.

Cei doi au avut o discuţie de aproximativ două ore la Guvern.

DNA a sesizat procurorul general să solicite Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penale faţă de Borbely Laszlo, deputat şi ministru al Mediului, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată.

Solicitarea a fost făcută în conformitate cu dispoziţiile articolului 109 alineatul 2 din Constituţie, articolului 12 şi articolului 19 din Legea 115/1999 republicată privind responsabilitatea ministerială, precum şi ale deciziilor Curţii Constituţionale nr. 665/5 iulie 2007 şi nr. 270/10 martie 2008, a precizat DNA.

Procurorul general al României a înaintat, miercuri, ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, sesizarea procurorilor anticorupţie privindu-l pe Laszlo Borbely, cercetat pentru două fapte de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere.

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei, Daniel Buda a declarat joi că solicitarea privind începerea urmăririi penale a lui Borbely, va fi discutată în prima şedinţă a Comisiei, care va avea loc marţi, iar acesta a fost invitat să participe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO