Politică

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, despre al treilea candidat, Dan Motreanu: Este posibil

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, despre al treilea...

Autor: Laura Buciu

30.05.2021, 12:42 293

Preşedintele PNL Ludovic Orban nu exclude apariţia altor candidaţi pentru şefia PNL, dar nu a comentat posibila candidatură a lui Dan Motreanu.

Ludovic Orban a declarat, după Consiliul Naţional al PNL, într-o conferinţă de presă, că nu exclude alţi candidaţi la preşedinţia PNL.

„E posibil (să apară al treilea candidat - n.r.). PNL este un partid democratic, în care nimeni nu a fost descurajat să candideze dacă are o ofertă serioasă pentru conducerea Partidului Naţional Liberal. Mie personal nu mi-a fost niciodată teamă de competiţie”, a spus Orban.

Întrebat dacă Dan Motreanu ar putea fi al treilea candidat, Orba a răspuns: „Am mai văzut informaţii legate de alte candidaturi. Să le aşteptăm”.

După ce premierul Florin Cîţu a avut un mesaj pentru aleşii locali în discursul său de la Consiliul Naţional al PNL, Ludovic Orban a apreciat că acesta a avut un mesaj corect, pentru că dezvoltarea comunităţilor locale este un obiectiv fundamental pentru PNL.

Întrebat dacă Florin Cîţu va avea un avantaj în competiţia internă, pentru că deţine funcţia de premier, Ludovic Orban a spus că este convins că membrii PNL vor decide conducerea partidului „conform propriilor evaluări , propriului dscernământ şi ei ştiu că indiferent cine este preşedintele PNL, premierul, PNL a fost un partid dedicat dezvoltării, modernizării, un partid care a susţinut proiectele comunităţilor locale”.

De asemenea, întrebat dacă se teme că Florin Cîţu va folosi funcţia pentru a avea avantaj să fie ales preşedinte, Orban a spus că nu se poate folosi funcţia.

„Alocările de fonduri din PNRR, din exerciţiul financiar 2021 – 2027, din fondurile de modernizare, fonduri pe care România le accesează se fac în baza unor regulamente, a unor reguli foarte stricte, în baza unor competiţii de proecte şi cei care au capacitatea de a scrie proiecte ei câştigă finanţări”, a mai spus Orban.

Alegerile din PNL vor avea loc la Congresul Naţional din 25 septembrie.

Între 1 iunie şi 15 iulie vor avea loc adunările generale ale organizaţiilor locale, în perioada 1 iulie - 10 august vor fi organizate conferinţele judeţene de alegeri, iar între 10 august şi 25 septembrie va fi perioadă de 45 de zile pentru campania pentru congres.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO