Politică

Preşedintele Klaus Iohannis: Parlamentul a ajuns într-o zonă populist-electoralistă

Preşedintele Klaus Iohannis: Parlamentul a ajuns într-o...

Autor: Mediafax

02.11.2016, 14:05 107

''Este greu de spus că poţi să fii de acord cu majorări votate aşa nu pe ultima sută de metri, ci pe ultimii doi metri înainte de alegeri. Mie mi se pare că Parlamentul a ajuns într-o zonă populist electoralistă unde nu ar trebui să ajungă'', a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

El a mai adăugat că îi înţelege pe oamenii care cer creşteri salariale, dar astfel de decizii importante ar trebui mai bine cântărite.

''Pe de altă parte, pot să-i înţeleg foarte bine pe oameni că vor să fie băgaţi în seamă, vor să fie ascultaţi şi sindicatele vor să vină să ceară creşteri salariale. Aceste lucruri trebuie foarte bine cântărite. Nu putem pauşal să spunem că unii sau ceilalţi nu au dreptate, de aceea este nevoie ca astfel de lucruri să fie bine judecate, bine chibzuite şi de aceea am făcut recomandarea mai demult ca în aceste ultime zile ale Parlamentului să nu discute la viteză foarte mare chestiuni care este bine să se discute într-un mod aşezat'', a mai spus preşedintele.

Întrebat ce şanse sunt să promulge această lege, Klaus Iohannis a spus că aşteaptă să vadă cum va fi votată de Parlament şi apoi va face o analiză.

Fostul ministru al Muncii, deputatul PSD Rovana Plumb, a declarat marţi că amendamentele aduse la OUG 20 privind salarizarea bugetarilor reglează inechităţile din sănătate şi educaţie, afirmând că impactul bugetar este de 4 miliarde de lei - 0,5% din PIB.

Premierul Dacian Cioloş a explicat marţi dimineaţa într-un interviu acordat Adevărul că impactul bugetar al legilor electorale votate de Parlament în ultimele luni se ridică la 9 miliarde de lei, echivalentul a peste 1% din PIB, ceea ce înseamnă că se va ajunge fie la creşterea deficitului, ceea ce ar fi ''catastrofal'', fie la o reducere a fondurilor alocate investiţiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO