Politică

Premierul Emil Boc anunţă deschiderea de centre de afaceri la New York, Moscova, Beijing şi Bruxelles

Premierul Emil Boc anunţă deschiderea de centre de afaceri la New York, Moscova, Beijing şi Bruxelles

Autor: Iulian Anghel

31.08.2011, 16:23 203

Prezenţa în străinătate a ambasadorilor este justificată şi de performanţele lor economice, de capacitatea de a găsi soluţii pentru legături mai strânse între investitorii români şi cei străini, le-a spus premierul Emil Boc ambasadorilor români prezenţi la reuniunea anuală a diplomaţiei române.

'Mai multă creativitate în promovarea exporturilor româneşti. Aştept de la nişte profesionişti ai diplomaţiei să discearnă între adevăr şi gălăgie, să prezinte cu onestitate şi profesionalism eforturile întreprinse de autorităţi în direcţia menţinerii atractivităţii României în rândul investitorilor străini", le-a cerut Boc diplomaţilor români. Potrivit şefului Guvernului, România trebuie să-şi dezvolte relaţiile de afaceri cu partenerii tradiţionali, în principal din Europa, dar trebuie să privească cu atenţei şi spre alte pieţe. Pentru acest lucru, diplomaţia are un rol esenţial: "Diplomaţia are datoria de a fi profund implicată pe linia de acţiune externă în eforturile de consolidarea ieşirii din criză şi de relansare".

Premierul a anunţat că vor fi demarate proiectele de înfiinţare în marile capitale de afaceri şi financiare a centrelor de promovare a afacerilor româneşti, amintind aici Beijingul, Moscova, New Yorkul şi Bruxellesul.

Potrivit şefului Executivului, diplomaţii trebuie să arate eforurile extraordinare care s-au făcut la Bucureşti pentru menţinerea cotei unice de 16% care să păstreze ţara pe orbita de investiţii, dar şi scrificiile la nivelul cheltuielilor bugetare care sunt justificate de premier astfel: "Dacă nu luam măsurile pe care le-am luat în 2010, acum aveam un deficit de 14%, nefinanţabil. Cine ne-ar fi finanţat acest deficit?"

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO