Politică

Premierul Dacian Cioloş: Obiectivul nostru este ca până la terminarea mandatului să finalizăm legea salarizării

Premierul Dacian Cioloş: Obiectivul nostru este ca...

Autor: Mediafax

17.11.2016, 19:30 102

"Pe măsură ce avansăm în baza de date cu colectare tuturor salariilor în plată, vom puteam să punem pe masa guvernului şi a Parlamentului o lege a salarizării unitare care să fie una realistă din punctul acesta de vedere. Se lucrează la ea, ministrul Muncii lucrează împreună cu sindicatele la principii, la calcule, avem aproape finalizată baza de date, ea va fi probabil spre sfârşitul anului. Obiectivul nostru este ca înainte de a finaliza mandatul să putem pune pe masa Guvernului un astfel de proiect", a spus premierul Cioloş, într-un interviu la TVR 1.

Cioloş a afirmat că a început consitituirea bazei de date în primăvară, iar procesul a fost îngreunat pentru că sistemul informatic de la Ministerul Muncii "era controlat de o firmă privată, care primise bani de la stat ca să realizeze baza de date".

Premierul a mai spus că guvernul şi-a propus prin OUG 20 să corecteze inechităţile dintre salariile în plată.

"Legat de politica salarială a bugetarilor, avem nevoie în primul rând să corectăm inechităţii. Noi de ani de zile vorbim despre creşteri salariale procentuale şi acestea ascund realitatea din multe domeni unde chiar dacă spunem că salariile cresc cu 10%, cu 15%, la unii cresc cu 50%, 60%, la alţii cresc cu 4% Noi ne-am propus în primul rând să corectăm aceste inechtăţi, să aşezăm salariile pe criterii sănătoase şi (…) pornind de acolo putem să vorbim şi despre creşterea salariilor", a susţinut premierul Cioloş.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO