Politică

Premierul Dacian Cioloş a discutat cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Federica Mogherini despre despre implementarea Strategiei Globale a UE

Premierul Dacian Cioloş a discutat cu vicepreşedintele...

Autor: Mediafax

07.10.2016, 17:28 98

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre implementarea Strategiei Globale a Uniunii Europene şi despre modalităţile concrete prin care România ar putea contribui.

''Intenţionăm să contribuim la strategiile regionale şi tematice. Dacă vorbim, de exemplu, despre regiunea Mării Negre, evenimentele şi tendinţele din jurul acestei regiuni vorbesc în mod clar despre necesitatea de a acorda o atenţie deosebită zonei, în sensul creării unui context regional mai puţin vulnerabil la provocările de securitate şi mai deschis oportunităţilor economice şi dezvoltării comunităţilor locale'', a subliniat prim-ministrul.

Pe agenda discuţiilor au fost şi subiecte de interes comun pentru România şi Uniunea Europeană, precum reflecţia curentă privind viitorul Uniunii Europene şi modul în care elemente concrete şi rezultate tangibile în baza Strategiei Globale pot contribui la crearea unei abordări pozitive, de exemplu printr-o orientare a instrumentelor şi o distribuţie geografică echitabile în implementarea reflecţiei actuale privind întărirea cooperării la nivelul UE în domeniile apărării şi securităţii. De asemenea, a fost discutată Politica Europeană de Vecinătate, cu accent asupra situaţiei din Republica Moldova. Alte subiecte abordate au inclus complementaritatea UE-NATO, având în vedere importanţa implicării NATO în regiunea noastră, precum şi parteneriatul strategic cu SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO