Politică

Ponta spune că foşti angajaţi CET Iaşi ar putea primi compensaţii doar după o modificare legislativă

Autor: Andreea Unturica, Florin Ghetau

14.10.2012, 14:54 213

Victor Ponta a declarat, într-o conferinţă de presă, că ştie foarte bine situaţia foştilor angajaţi de la CET Iaşi, disponibilizaţi anul trecut, care cer acordarea de salarii compensatorii, dar că, legal, soluţia ar fi acordarea ajutoarelor sociale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ştiu problema de la Iaşi foarte bine. Când CET Iaşi a intrat anul trecut în insolvenţă nu s-au făcut demersurile legale pentru a se plăti salariile compensatorii, iar acum nu avem altă soluţie decât să acordăm ajutoare sociale. Însă oamenii nu vor ajutoare sociale, vor salariile pe care ar fi trebuit să le primească şi la care aveau dreptul. Deci trebuie o modificare legislativă", a declarat premierul Victor Ponta.

Sâmbăta trecută, aproximativ 20 de foşti angajaţi ai CET Iaşi au protestat în faţa bisericii Bărboi din municipiu, unde Victor Ponta era aşteptat la botezul fetiţelor europarlamentarului PSD Cătălin Ivan, eveniment la care premierul nu a mai ajuns.

Câteva sute de angajaţi ai CET Iaşi au fost disponibilizaţi la sfârşitul anului trecut, după ce unitatea a fost preluată, în parteneriat, de către Primăria Iaşi şi firma franceză Dalkia.

Angajaţilor concediaţi li s-a promis acordarea de salarii compensatorii, însă foştii angajaţi ai CET Iaşi nu au primit până în prezent niciun ban, conducerea unităţii invocând situaţia financiară dificilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO