Politică

Ponta: Primarii trebuie să stea la coadă la Udrea. Băsescu: Aveţi o obsesie!

Ponta: Primarii trebuie să stea la coadă la Udrea. Băsescu: Aveţi o obsesie!

Autor: Mediafax

21.06.2011, 18:36 576

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus marţi la consultările de laCotroceni, liderului PSD, Victor Ponta, că are o obsesie, după ceacesta reclamase că primarii, pentru a face un drum comunal,trebuie să stea la coadă la biroul Elenei Udrea.

"Proiectul (privind reorganizarea administrativă - n.r.) este laGuvern. Vă pot spune pentru informarea dumneavoastră. Se vizează oreorganizare administrativă în opt judeţe, pentru că studiul estefăcut de specialişti români şi europeni, acesta ar fi optimul înreorganizarea administrativă pentru a avea regiuni puternice,obiective fiind reducerea costurilor de funcţionare a statului,reducerea birocraţiei, descentralizarea profundă, reducereacorupţiei care s-a instalat la nivelul judeţelor, fără culoarepolitică. Asta, dacă nu credeţi, puteţi vedea în rapoarteleComisiei Europene ce se întâmplă cu proiectele derulate în judeţe.Reorganizarea administrativă creează concurenţă între regiuni,creează posibilitatea abordării unor proiecte regionale, şi nufacem strada, drumul din comună şi cu asta basta...", a spus TraianBăsescu, făcând o prezentare succintă a proiectului de reorganizareadministrative-teritorială a României.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a intervenit, acuzând căprimarii, pentru a face un drum comunal, trebuie să stea "la coadăla biroul doamnei Udrea".

"Asta este!", a replicat şeful statului.

"Dacă vreţi să schimbăm chestia asta, puteţi să discutaţi cunoi. Altfel, compromisuri sincer nu şi vă ţinem degeaba ocupat", aspus şi Ponta.

Schimbul de replici dintre cei doi a continuat.

"Domnule Ponta, se pare că aveţi o obsesie, dar asta nu măîmpiedică să încurajez toţi miniştrii să discute cu primarii. Amfăcut-o întotdeauna. Eu am fost un ministru care a discutat cuprimarii şi era coadă la mine. Pe toţi îi încurajez să facă acelaşilucru", a mai spus Traian Băsescu. Citiţi mai multe despre discuţiaaprinsă dintre şeful PSD şi preşedintele Traian Băsescu pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO