Politică

Ponta: Cei mai mulţi dintre candidaţii USL vor fi parlamentari în funcţie, inclusiv veniţi de la PDL

Autor: Departamentul Politic

19.09.2012, 09:28 154

Candidaţii USL pentru alegerile parlamentare vor fi anunţaţi oficial probabil până la 15 octombrie, iar cei mai mulţi dintre aceştia vor fi parlamentari aflaţi în prezent în funcţie, existând şi cazuri de parlamentari trecuţi de la PDL la USL, a declarat liderul USL, premierul Victor Ponta.

El a confirmat, la postul B1 TV, că s-a întâlnit la Guvern cu ceilalţi lideri USL, precizând că a fost formată echipa care, în luna octombrie, va prezenta agenda de guvernare pentru anii următori.

Lideri ai USL printre care Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin s-au întâlnit, marţi după amiază, la Guvern, surse politice precizând pentru MEDIAFAX că se discută despre lansarea candidaţii la parlamentare din această iarnă.

De asemenea, participanţii vorbesc despre "viitorul program de guvernare", au mai precizat sursele.

Preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, luni, că la mijlocul lunii vitoare va avea loc la Bucureşti un eveniment la care vor participa toţi candidaţii la parlamentare, aceştia urmând să fie prezentaţi pe o scenă.

"Tratatul de la Murighiol", parafat week-end-ul trecut, prin care a fost stabilit numărul de colegii eligibile ce revin PSD, PNL UNPR şi PC, conţine, în anexă, şi o înţelegere informală privind lista candidaţilor, în care apar schimbări de colegii, dar şi nominalizări noi sau inedite.

Astfel, chiar unii dintre liderii marcanţi ai USL au optat să-şi schimbe colegiul unde vor candida, în timp ce alte colegii sunt ocupate de nume noi, adică de persoane care nu fac parte din Legislativul actual.

PSD şi UNPR vor avea 246 de candidaţi în colegii eligibile, restul colegiilor, adică 206, urmând să revină ACD PNL-PC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO