Politică externă

SUA neaga ca a bombardat o nunta in Irak

21.05.2004, 00:00 21

Oficiali militari americani au negat, ieri, informatiile conform carora un elicopter american ar fi bombardat o nunta, miercuri, in vestul Irakului, afirmand ca atacul a vizat presupusi combatanti straini, relateaza Fox News.
Importanti responsabili ai Pentagonului au declarat ca Statele Unite si fortele coalitiei au efectuat o operatiune impotriva unor forte care se opuneau coalitiei si care au deschis focul primele. Raidul a avut loc in apropierea frontierei dintre Irak si Siria.
Fortele coalitiei au vizat zonele de unde proveneau tiruri inamice si au solicitat sprijin aerian. Dupa atac, militarii au confiscat numeroase arme, pasapoarte straine, o statie radio prin satelit si doua milioane de dinari sirieni si irakieni, conform responsabililor armatei, care au adaugat ca operatiunea s-a soldat cu moartea a 40 de persoane.
In schimb, oficialii irakieni si alte surse au descris operatiunea cu totul diferit de responsabilii coalitiei.
Locotenent-colonelul Ziyad al-Jburi, adjunctul sefului politiei din Ramadi, a declarat ca 42-45 de persoane au murit in urma raidului, care a avut loc in jurul orei locale 02.45, intr-o zona desertica din apropierea granitei cu Siria si Iordania. El a adaugat ca printre victime se afla 15 copii si zece femei care participau la o nunta. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO