Politică externă

SUA, acuzate ca detin arme interzise

19.02.2003, 00:00 13

Pe de alta parte, SUA au fost acuzate, ieri, de parlamentari canadieni si europeni ca detin arme interzise. Ei doresc sa formeze un grup de "inspectori civili pentru dezarmare", pentru a verifica un centru chimic si biologic al armatei americane, cu scopul de a dovedi ca Statele Unite nu respecta tratatele de dezarmare pe care le-a semnat, transmite AFP.
Grupul intentioneaza sa inspecteze Centrul chimic si biologic Edgwood din localitatea Aberdeen (statul Maryland-est), in apropiere de Washington D.C.
"Dorim sa scoatem in evidenta ipocrizia politica a administratiei americane in problema armelor de distrugere in masa", a declarat coordonatoarea acestui proiect, Christy Ferguson.
"Statele Unite detin arme chimice, biologice si nucleare, nerespectand acordurile pe care le-au incheiat. Atitudinea Statelor Unite este periculoasa pentru comunitatea internationala", a adaugat Christie Ferguson, lider al organizatiei Rooting the Evil (Eliminarea Raului).
Parlamentarii care au decis sa se alature acestui grup sunt Libby Davies, membru al noului Partid Democrat din Canada (de centru-stanga), Alan Simpson, din Partidul Laburist britanic, Graziella Mascia (Italia) si Pernille Rosenkrantz (Danemarca). Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO