Politică externă

Ştiri pe scurt din politica internaţională

Autor: Iuliana Enache

09.09.2011, 00:00 29

Fostul lider libian Muammar Gadhafi a vândut peste 20% din rezervele de aur ale ţării, în valoare de peste 1 mld. dolari, în ultimele zile ale regimului, a anunţat guvernatorul băncii centrale libiene Qassem Azzoz, relatează AFP. Aproximativ 29 de tone de aur au fost vândute unor comercianţi locali în timp ce regimul ducea lipsă de lichidităţi.

Poliţia din Berlin a arestat doi bărbaţi suspectaţi că plănuiau un atac cu bombă, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei, relatează BBC News Online. Unul dintre ei este descris ca fiind un cetăţean german de origine libaneză, iar celălalt, în vârstă de 28 de ani, ca fiind originar din Gaza. Aceştia erau anchetaţi de două luni.

Iranul a ridicat tonul împotriva deciziei Turciei de a autoriza instalarea pe teritoriul său a unui radar antirachetă al NATO, care va "genera tensiuni", potrivit ministerului pentru afaceri externe, relatează AFP. "Ne aşteptăm din partea ţărilor prietene şi vecine (...) să nu adopte politici generatoare de tensiuni şi care să complice cu siguranţă situaţia", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului Ramin Mehmanparast.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO