Politică externă

Ştiri pe scurt din politica internaţională

Autor: Iuliana Enache, Ioana Bojan

02.06.2011, 23:32 15

Premierul italian Silvio Berlusconi a efectuatschimbări în cadrul partidului său, PdL, încredinţându-i conducereaacestuia ministrului justiţiei Angelino Alfano, relatează AFP.Decizia lui Berlusconi de a-l numi pe Alfano secretar naţional alPdL (Poporul Libertăţii) a fost primită "cu entuziasm" în cadrulunei reuniuni a partidului.

Premierul japonez de centru-stânga Naoto Kan asupravieţuit unei moţiuni de cenzură în parlament depusă deopoziţia conservatoare, care critică felul în care a gestionatcatastrofa de la 11 martie din nord-estul Japoniei, relatează AFP.Kan, 64 de ani, ales în urmă cu un an, a ameninţat că va convocaalegeri legislative anticipate dacă va ajunge să fie înminoritate.

Serbia speră că UE va accepta la sfârşitul anuluisă deschidă negocierile de aderare a Belgradului la UE la începutullui 2012, a declarat preşedintele sârb Boris Tadici. "Sper că vomobţine o dată pentru negocierile de aderare (care să se situeze) laînceputul lui 2012", a declarat Tadici, la o zi de la transferullui Ratko Mladici la Tribunalul Penal Internaţional (TPI) pentrufosta Iugoslavie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO