Ştiri pe scurt din politica internaţională

Autori: Iuliana Enache , Ioana Bojan 02.06.2011

Silvio Berlusconi, Japonia, Naoto Kan, Serbia



Premierul italian Silvio Berlusconi a efectuat schimbări în cadrul partidului său, PdL, încredinţându-i conducerea acestuia ministrului justiţiei Angelino Alfano, relatează AFP. Decizia lui Berlusconi de a-l numi pe Alfano secretar naţional al PdL (Poporul Libertăţii) a fost primită "cu entuziasm" în cadrul unei reuniuni a partidului.

Premierul japonez de centru-stânga Naoto Kan a supravieţuit unei moţiuni de cenzură în parlament depusă de opoziţia conservatoare, care critică felul în care a gestionat catastrofa de la 11 martie din nord-estul Japoniei, relatează AFP. Kan, 64 de ani, ales în urmă cu un an, a ameninţat că va convoca alegeri legislative anticipate dacă va ajunge să fie în minoritate.

Serbia speră că UE va accepta la sfârşitul anului să deschidă negocierile de aderare a Belgradului la UE la începutul lui 2012, a declarat preşedintele sârb Boris Tadici. "Sper că vom obţine o dată pentru negocierile de aderare (care să se situeze) la începutul lui 2012", a declarat Tadici, la o zi de la transferul lui Ratko Mladici la Tribunalul Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie.