Politică externă

Şoc pe scena politică franceză: soţia ministrului Educaţiei s-a sinucis

 Soţia ministrului francez al Educaţiei s-a sinucis

Autor: Ioana Bojan

22.01.2012, 19:20 2516

Soţia ministrului francez al Educaţiei Naţionale Luc Chatel, Astrid Herrenschmidt, s-a sinucis duminică dimineaţă la domiciliul său, au anunţat surse din poliţie şi ministrul, relatează AFP.

"Luc Chatel confirmă drama personală care s-a întâmplat în această dimineaţă. El cere respectarea vieţii private pentru copiii săi, familia sa, pentru el însuşi", scrie Chatel într-o declaraţie remisă AFP de directorul său de cabinet, Philippe Gustin.

Corpul neînsufleţit al soţiei ministrului a fost găsit la domiciliul său din Boulogne-Billancourt, la periferia Parisului. Potrivit unei surse apropiate dosarului, mama lui Astrid Herrenschmidt este cea care a găsit cadavrul.

Astrid Herrenschmidt, care provenea dintr-o mare familie de industriaşi, s-a căsătorit cu Luc Chatel în 1991. Cuplul are patru copii.

Maniera în care soţia lui Chatel şi-a pus capăt zilelor rămâne "nedeterminată", a precizat sursa apropiată dosarului, în timp ce surse din poliţie au evocat o sinucidere prin spânzurare. Examinarea medico-legală a corpului femeii este prevăzută pentru luni.

Născut în Statele Unite şi în vârstă de 47 de ani, Luc Chatel este ministru al Educaţiei din 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO