Politică externă

Sharon a zdrobit stanga in alegeri

30.01.2003, 00:00 11

Partidul israelian de dreapta Likud, condus de premierul Ariel Sharon a castigat scrutinul legislativ de marti, obtinand 37 de fotolii parlamentare dintr-un total de 120. Partidul laburist al lui Shimon Peres a obtinut cel mai slab rezultat din istoria sa, obtina-nd abia 19 fotolii in Parlament. Toti repezentantii dreptei au avut de castigat la acest scrutin, conform rezultatelor oficiale.
Premierul israelian Ariel Sharon a calificat drept "istorica" victoria partidului sau Likud in alegerile legislative. In discursul sustinut in fata militantilor Likud, la Tel Aviv, Ariel Sharon a lansat un apel la unitate pentru toate fortele israeliene.
Palestinienii consdiera insa ca aceasta victorie a dreptei va agrava situatia din teritoriile ocupate. Negociatorul palestinian Saeb Erakat a declarat ca victoria lui Sharon risca sa provoace un nou val de violente. "Sharon a reocupat Cisiordania in timpul primului sau mandat, iar acum va reocupa Fasia Gaza", a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO