Politică externă

Romney îşi păstrează şansele în cursa pentru Casa Albă, sunt de părere mai mulţi experţi

Romney îşi păstrează şansele în cursa pentru Casa Albă, sunt de părere mai mulţi experţi

Autor: Andreea Romanovschi - Mediafax

04.10.2012, 09:19 201

Un sondaj CNN publicat la o oră după dezbatere arată că pentru 67 la sută din persoanele chestionate Mitt Romney a fost câştigător, în timp ce 25 la sută din acestea au afirmat că preşedintele în exerciţiu, Barack Obama, a fost mai bun în timpul confruntării ce s-a desfăşurat la Denver (Colorado, vest).

"Nu cred că există nici cea mai mică îndoială (...) Romney a câştigat", a afirmat G. Terry Madonna, de la Franklin and Marshall College, care a urmărit dezbaterile prezidenţiale americane începând din 1960. "A fost mai dinamic, fără să fie provocator sau combativ", a spus expertul.

În schimb, Obama, care s-a izolat timp de două zile pentru a se pregăti, a părut "un pic prost dispus şi iritat, nu a părut să stea la pândă, nu l-a atacat prea tare pe Romney", a remarcat Clyde Wilcox, profesor de ştiinţe politice la Universitatea din Georgetown.

De pildă, Obama nu a menţionat celebra înregistrare video sustrasă în care candidatul conservator apare evocând mentalitatea de "victimă" de care dau dovadă 47 la sută din americani, în timp ce democraţii şi-au concentrat numeroase mesaje publicitare pe acest subiect, a afirmat Wilcox.

Totuşi, Mitt Romney nu a dat lovitura de graţie, a subliniat profesorul de ştiinţe politice Kareem Crayton de la Universitatea Carolina de Nord.

"Nu a fost un episod care să schimbe natura cursei. Totuşi, a fost un rezultat foarte bun" pentru Romney, a afirmat profesorul. Dar prestaţia lui Obama nu a dus la pierderea respectului pentru acesta şi "nu cred că vreuna din tabere va folosi fragmente (din această dezbatere) în mesaje publicitare negative", a adăugat acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO