Politică externă

Ministrul polonez de finante se intoarce

14.09.2006, 19:52 12

Zyta Gilowska, fost vicepremier si ministru de finante al Poloniei intre ianuarie-iunie 2006, isi va relua atributiile in urmatoarele zile in guvernul condus de conservatorul Jaroslaw Kaczynski, transmit agentiile de presa locale.
Premierul, aflat in Statele Unite, a declarat, conform aceleiasi surse, ca Gilowska va fi investita din nou in functia de vicepremier si ministru de finante la intoarcerea sa din strainatate, la sfarsitul acestei saptamani.
Un tehnocrat apreciat de mediile de afaceri poloneze pentru activitatea depusa pe perioada mandatului, Gilowska, a fost nevoita sa demisioneze la sfarsitul lunii iunie, la cererea premierului de atunci Kazimierz Marinkiewicz, dupa ce a fost acuzata de colaborare cu fosta politie secreta comunista si fals in declaratii, aceasta declarand la inceputul mandatului ca nu a colaborat in nici un fel cu fostul regim comunist.
La acea vreme, ministrul a respins acuzatiile care i s-au adus, declarand ca este victima unui santaj. In cursul saptamanii trecute insa, un tribunal din Varsovia a decis ca nu exista dovezi suficient de solide care sa o incrimineze pe Gilowska de colaborare cu politia secreta, deschizandu-se astfel calea intoarcerii acesteia in executivul polonez. Drept urmare, aceasta se va intoarce in sanul executivului, dupa cum a anuntat seful cabinetului, Jaroslaw Kaczynski.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO