Politică externă

La primirea Premiului Nobel pentru Pace, Obama apara razboiul

10.12.2009, 23:00 23

Presedintele american Barack Obama a primit ieri Premiul Nobelpentru Pace, la Oslo, in cadrul unei ceremonii in care a vorbitdespre importanta razboiului.

"Suntem in razboi si eu sunt responsabil pentru trimiterea a miide oameni pe cele doua fronturi de razboi (Afganistan si Irak - n.red.)", a spus presedintele american in discursul de primire alpremiului. "Pacea este scopul, dar cateodata razboiul ejustificat", a mai spus Obama. Acordarea premiului presedinteluiObama este controversata avand in vedere ca lideri marcanti ailumii considera ca decizia a fost prematura si deoarecepresedintele american a anuntat la 1 decembrie ca va trimite inca30.000 de soldati in Afganistan. Comitetul Nobel a anuntat ca Obamaa castigat premiul in octombrie, recunoscand aspiratiile acestuiade a reface relatiile SUA cu restul lumii.

Obama a salutat ieri mostenirea lasata de Martin Luther King,care a primit aceeasi distinctie in urma cu 45 de ani si de carepresedintele SUA sustine ca este inspirat.

"Cand King a castigat premiul, acest lucru a avut un efect deincurajare in lume, dar i-a consolidat, de asemenea, statutul inStatele Unite intr-o maniera ce i-a permis sa fie mai eficient", adeclarat Obama.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO