Politică externă

Economia a suferit un exces de reglementare în mandatul lui Obama, afirmă Romney

Economia americană a suferit din cauza unui exces de reglemenatre în mandatul de preşedinte al lui Barack Obama, a denunţat candidatul republican Mitt Romney în cursul primei dezbateri în vederea alegerilor prezidenţiale, la Denver (Colorado, vest), relatează AFP.

"În cazul unor legi adoptate în mandatul preşedintelui, am observat o reglementare excesivă, iar economia a suferit din cauza ei", a apreciat Romney, recunoscând, pe de altă parte, că "reglementarea este esenţială".

"Orice oconomie are reglementări bune. Dar acestea pot deveni excesive", a adăugat acesta.

Problema asigurărilor medicale a dat naştere unui alt schimb de replici dure, după ce Romney a repetat că doreşte să abroge reforma promulgată în 2010 de preşedintele democrat.

"Ironia este că am văzut acest model funcţionând cu adevărat bine în Massachusetts" (nord-est), statul pe care Mitt Romney l-a guvernat, a spus Obama, care şi-a atacat, de asemenea, concurentul cu privire la lipsa de detalii furnizate americanilor cu privire la proiectele sale.

"Spune acum că va înlocui «Obamacare» şi dă asigurări că toate lucrurile bune pe care le conţine vor rămâne, că nu trebuie să ne facem griji", a afirmat Obama.

"Americanii trebuie să se întrebe dacă motivul pentru care guvernatorul Romney păstrează secrete toate proiectele sale este că acestea sunt prea bune", a adăugat acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO