Politică externă

Boeing ancheteaza accidentul din Marea Rosie

05.01.2004, 00:00 18



Grupul Boeing a anuntat ca va trimite un expert in Egipt, pentru a ancheta cauzele accidentului avionului companiei Flash Airlines, care s-a prabusit sambata in Marea Rosie, la putin timp dupa ce a decolat de pe aeroportul din statiunea Sharm el-Sheikh (estul Egiptului), transmite AFP. Boeing a livrat avionul societatii egiptene in 1992 si avea 17.973 de ore de zbor.



Cele 148 de persoane aflate la bordul aeronavei - 133 de turisti francezi, 13 egipteni, membri ai echipajului, un marocan si un japonez - si-au pierdut viata in accident. Autoritatile egiptene si franceze au declarat ca pierderea aparatului Boeing 737 a avut la origine un accident si nu o alta cauza.



Intr-un comunicat, compania Boeing a precizat ca expertul sau va lua parte la investigatia desfasurata de autoritatile egiptene alaturi de responsabilii Biroului american pentru securitatea transportului national si de cei ai Administratiei Federale a Aviatiei. Prabusirea avionului charter egiptean "nu a fost determinata de un act terorist", a declarat ministrul egiptean de externe, Ahmed Maher, citat de AFP. "Incidentul nu a fost provocat de un act terorist, ci are legatura cu pana tehnica a avionului", a precizat Maher.



Oficialul egiptean a facut aceste declaratii dupa ce ziaristii i-au cerut sa comenteze "informatii difuzate de presa straina care a evocat posibilitatea unui act de terorism".



De asemenea, ministrul francez al Transporturilor, Gilles Robien, a mentionat ca este privilegiata "teza unui accident si ca nu exista elemente care sa indice faptul ca la originea prabusirii avionului egiptean s-ar afla o alta cauza". La randul sau, ministrul egiptean al Aviatiei Civile, Ahmed Shafik, a declarat ca accidentul a fost provocat de o "pana tehnica, imediat dupa decolarea aparatului".



Pentru moment, se incearca gasirea cutiei negre. In urma accidentului nu exista supravietuitori. Zborul FSH 604, care se deplasa la Paris via Cairo, a disparut de pe ecranele radar la ora locala 04.44 (04.44 ora Romaniei), la cateva minute dupa decolarea de pe aeroportul din statiunea balneara Sharm el-Sheikh, estul Egiptului, a anuntat Autoritatea Aviatiei Civile din Cairo. Un membru al Flash Airlines, proprietarul avionului, a precizat ca o societate norvegiana asigura lucrarile de intretinere a aparatelor companiei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO