Politică externă

Acuzat de coruptie, Sharon nu demisioneaza

23.01.2004, 00:00 13



Premierul israelian Ariel Sharon a spus ieri ca nu va demisiona din functie in pofida acuzatiilor de coruptie aduse miercuri de omul de afaceri israelian David Appel. "Voi continua sa fiu prim-ministru si anul viitor, in pofida rumorii provocate de o eventuala demisie sau suspendare din functie", a spus ieri premierul israelian. Martonul judiciar ce-l are in centrul atentiei pe seful Guvernului israelian a intrat intr-o noua etapa, miercuri, cand omul de afaceri David Appel, inculpat in acest dosar pentru tentativa de a-l mitui pe actualul premier, a declarat ca in 1990 i-a oferit o suma de bani fiului lui Ariel Sharon, pentru ca actualul premier israelian, care la vremea respectiva era ministru de externe, sa ii faciliteze realizarea unui proiect turistic in Grecia.



Procurorul de stat Edna Arbel a estimat, potrivit presei israeliene, ca exista suficiente probe pentru a recurge la inculparea lui Ariel Sharon, dar o decizie se va lua dupa ce primul ministru va fi inca o data interogat de politie. Potrivit procurorului de stat, o asemenea decizie se va lua in aproximativ trei saptamani. Numele premierului israelian mai este legat de un alt caz de coruptie privind finantarea campaniei electorale a partidului Likud.



Totusi, in ciuda acestor acuzatii de coruptie care se dezbat in Israel de mai multi ani, israelienii sunt divizati in ceea ce priveste eventuala demisie a lui Ariel Sharon. Potrivit unui sondaj dat ieri publicitatii, 49% dintre persoanele interogate considera ca Sharon trebuie sa demisioneze din functia de premier sau sa renunte momentan la exercitarea mandatului, in timp ce 38% cred ca seful executivului israelian trebuie sa ramana in functie. 13% nu au nici o opinie.
mirela.luca@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO