Politică

Planul Guvernului: Restrângerea numărului de persoane scutite de plata CAS

Autor: Mediafax

06.12.2010, 17:37 40

Guvernul intenţionează să restrângă numărul de persoane scutiteîn prezent de la plata contribuţiilor de asigurări sociale (CAS)prin unificarea bazei de calcul a acestor contribuţii şi eliminareadiferenţelor între diferite sisteme de asigurări privindcategoriile de venituri luate în calcul.

Modalitatea de restrângere a numărului de persoane scutite de laplata CAS este prevăzută într-un document oficial discutat deGuvern în luna iulie.

La acel moment, preşedintele Traian Băsescu declara că va trebuifăcută ordine şi în sistemul de pensii, menţionând, de asemenea, căorice venit, inclusiv pensia minimă şi ajutorul de şomaj, trebuieimpozitat.

Documentul oficial indica intenţia Guvernului de a unifica bazade calcul a contribuţiilor sociale prin eliminarea diferenţelorprivind categoriile de venituri luate în calcul între diferitesisteme de asigurări, operaţiune care va restrânge numărulpersoanelor scutite la plata CAS şi va plafona beneficiile acordateasiguraţilor. Citi]i mai mult despre restrângerea numărului de persoane scutitede plata CAS pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO