Politică

PDL: CNAS rămâne autonomă, dar e recunoscută autoritatea ministrului în aplicarea politicilor

17.08.2011, 17:21 147

CNAS rămâne autonomă, conform formulei convenite cu UDMR, astfel că această structură va fi în continuare ordonator de credite, iar şeful său va fi numit de către premier, dar se recunoaşte autoritatea ministrului Sănătăţii în aplicarea politicilor publice, a declarat Sever Voinescu pentru Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat că formaţiunea democrat-liberală consideră că formula convenită cu UDMR în privinţa CNAS asigură funcţionarea Casei şi a Ministerului Sănătăţii păstrând autonomia CNAS şi coerenţa politicilor publice.

"Casa Naţională de Asigurări de Sănătate îşi păstrează în continuare autonomia, rămâne ordonator de credite, iar şeful Casei în continuare a fi numit de primul-ministru. Prin urmare, din punct de vedere funcţional, Casa îşi păstrează autonomia", a precizat Sever Voinescu.

Potrivit lui Voinescu, din punct de vedere al aplicării politicilor publice de sănătate "se recunoaşte, cum este firesc, autoritatea ministrului Sănătăţii în implementarea acestor politici".

"Astfel se va evita apariţia unor blocaje nedorite între Casă şi minister, aşa cum din păcate s-a întâmplat recent", a menţionat Voinescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


Cele mai citite ştiri