Politică

PDL ar putea încheia un protocol cu partidul lui Sarkozy

Autor: Mediafax

07.04.2011, 23:35 17

Ministrul Teodor Baconschi a declarat că i-a propus secretaruluigeneral al UMP, partidul de guvernământ din Franţa, un protocol decolaborare cu PDL, ambele formaţiuni făcând parte din aceeaşifamilie politică a popularilor europeni.

"PDL şi UMP fac parte din aceeaşi familie politică a PartiduluiPopular European. I-am prezentat domnului Cope, secretarul generalal UMP, un proiect de protocol de cooperare între cele douăformaţiuni", a declarat Baconschi. Ministrul a spus că acestproiect de protocol "va intra în studiu".

"Avem viziuni comune asupra afacerilor europene şi esteimportant ca pe viitor să existe o punte solidă de legătură întrecele două organizaţii. Este un protocol standard. Toate partidelepolitice din fiecare familie politică din Europa îşi bazeazărelaţia pe asemenea documente", a mai spus ministrul care s-aîntâlnit la Paris cu secretarul general al UMP Jean-FrançoisCope.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO