Politică

Paul Stănescu nu ascultă de Viorica Dăncilă: I-am solicitat acest lucru. Stănescu nu a vrut să îşi dea demisia

Paul Stănescu nu ascultă de Viorica Dăncilă: I-am...

Autor: Maria Stan

26.11.2018, 15:10 128

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la finalul BPN al PSD de luni, că i-a cerut demisia lui Paul Stănescu din funcţia de ministru al Dezvoltării, însă acesta nu a vrut să facă acest lucru.

"Este normal dacă am semnat revocarea e normal că vrem schimbarea sa. Este un fapt încheiat. S-a dat vot în CEx. Eu zic să privim spre viitor şi să vedem cum rezolvăm această problemă. Am discutat despre demisie cu dl Stănescu. I-am solicitat acest lucru. Dl Stănescu nu a vrut să îşi dea demisia", a afirmat Viorica Dăncilă, luni la Parlament.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, la finalul şedinţei CEx al PSD de miercurea trecută, că o va propune pe Lia Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării şi pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor. Decizia partidului a venit după ce şeful statului a refuzat numirea Olguţei Vasilescu la Transporturi şi a lui Ilan Laufer pentru Ministerul Dezvoltării Regionale.

Cu toate acestea, la o zi distanţă, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu va lua o decizie în ceea ce priveşte cea de-a doua remaniere guvernamentală, privind portofoliile de la Transporturi şi Dezvoltare, decât după sărbătorile Centenarului şi data de 1 Decembrie.

Totodată, Lucian Şova şi-a înregistrat, joia trecută, demisia din funcţia de ministru al Transporturilor la cabinetul premierului, au precizat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale. Demersul lui Şova a venit ca urmare a deciziei PSD de a-l remania, mandatul său urmând să fie preluat de Mircea Drăghici.

Şeful statului nu a semnat nici decretele de revocare din funcţie a miniştrilor Lucian Şova şi Paul Stănescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO