Politică

Oprea: Voinea poate fi o formulă de premier, dar UNPR va susţine propunerea lui Iohannis

Oprea: Voinea poate fi o formulă de premier, dar UNPR va...

Autor: Ştefan Pană

10.11.2015, 12:17 101

"Am fost informaţi de PSD, propunerea de prim-ministru, domnul Voinea. Un om foarte serios, un adevărat profesionist. Poate fi o formulă de prim-ministru. În schimb, considerăm că în actualul context de securitate complicat regional, european, naţional, preşedintele României trebuie să desemneze un prim-ministru competent. La consultări am discutat cu domnul preşedinte, vom sprijini propunerea pe care o va face, un prim-ministru competent, un Guvern competent, de tehnocraţi", a spus Oprea.

Întrebat dacă, în aceste condiţii, coaliţia mai există, liderul UNPR a răspuns afirmativ, însă a făcut din nou precizarea că Uniunea îl va susţine pe Klaus Iohannis în problema prim-ministrului.

"L-am informat pe domnul preşedinte Dragnea de poziţia noastră. Repet, domnul Voinea mi-a fost coleg, este un om foarte serios, un adevărat profesionist. (...) I-am spus preşedintelui Liviu Dragnea că noi vom merge cu propunerea domnului preşedinte (Klaus Iohannis - n.r.).", a mai spus Oprea.

Consultările dintre Klaus Iohannis şi UNPR au fost scurte, la fel ca săptămâna trecută, durând aproximativ 10 minute. Gabriel Oprea a precizat de data aceasta că motivul pentru care nu s-a discutat foarte mult: "Ne-am înţeles repede, nu din alte motive".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO