Politică

Nastase spune ca isi lanseaza candidatura la congresul PSD

26.07.2004, 00:00 10

Premierul Adrian Nastase a declarat ca nu si-a anuntat candidatura la Presendintie in SUA si ca doar a raspuns la intrebarea unui ziarist, la New York, in legatura cu posibila sa candidatura.
"Eu am evaluat la momentul respectiv, in functie de discutiile pe care le avem in partid si de hotararea mea de a candida, procentul acela, de 95%", a explicat Nastase.
Potrivit lui Nastase, "cei de la Bucuresti", care in opinia sa ar fi "doritori ca el sa-si anunte candidatura cat mai repede", au preluat lucrurile in acest fel.
Premierul a dat asigurari ca stie bine regulile politicii si ca anuntul se va face "in mod firesc", la Congresul partidului, din 27 august".
Stirea ca Adrian Nastase este pregatit in proportie de 95% sa candideze  fost interpretata de catre opozitie ca fiind cea mai consistenta dintre declaratiile sale de pana acum in privinta intentiei de a candida. A venit dupa o serie de declaratii ale liderului PSD, in care acesta spunea ca, daca si-ar anunta candidatura, s-ar declansa in partid o lupta pentru putere. De asemenea, au existat si zvonurile despre o neintelegere intre Nastase si presedintele Iliescu, alimentate si de intentia primului ministru de a se retrage din fruntea PSD.
Opozitia a reactionat insa virulent in momentul in care Nastase a anuntat de la New York ca va candida. Liderii PNL, Theodor Stolojan, si PD, Traian Basescu, au spus ca Nastase da dovada ca nu respecta electoratul din Romania de vreme ce nu se lanseaza in cursa pentru Cotroceni din tara.
Opozitia a mai considerat si ca Adrian Nastase si-a folosit in scop electoral vizita din SUA, exagerand declaratiile presedintelui american, George Bush. Intrebat de un ziarist care ar fi cel mai dezavantojos scenariu electoral pentru Romania (in perspectiva inscrierii in campania prezidentiala si a lui Bush, si a lui Nastase), acesta a spus ca el insusi va castiga in SUA, iar Adrian Nastase i-a spus ca si el, la randu-i va castiga in Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO