Politică

Ministrul Agriculturii: Nu putem obliga pe nimeni să lucreze terenul

Ministrul Agriculturii: Nu putem obliga pe nimeni să lucreze terenul

Autor: Gabriel Razi

14.03.2012, 12:21 778

Ministerul agriculturii va înainta Parlamentului o propunere de lege, măsură prin care statul ar urma să îi amendeze pe proprietarii de teren agricol care nu îşi curăţă terenurile de buruieni şi nu o lege care va "amenda" proprietarii care nu îşi lucrează pământul, aşa cum a fost anunţat iniţial.

"Înaintăm în această săptămână propunerea la Comisia de Agricultură. Este fals că este vorba despre o taxă pe pârloagă. Nu putem impune nimănui să îşi lucreze terenul însă putem obliga la menţinerea într-o stare fitosanitară bună", a declarat Stelian Fuia, ministrul agriculturii la un seminar pe teme agricole.

Varianta de a îi taxa pe cei care nu îşi igenizează terenurilor a fost aleasă după ce legea unei taxe pe pârloagă nu a primit aviz din partea Ministerului de Justiţie.

La sfârşitul lunii decembrie a anului trecut Ministerul Agriculturii a publicat un proiect al acestei legi, care va impune fiecarui fermier din România să se "lupte" cu circa 40 de plante dăunătoare pentru a evita amenzi de până la 100 de euro pe hectar.

Proiectul "taxei pe pârloagă" a fost una din primele măsuri anunţate de Valeriu Tabără în urmă cu un an, la puţin timp după ce a preluat mandatul de ministru al agriculturii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO