Politică

Mihai Precup, secretar de stat la Cabinetul premierului Ciolacu, a fost numit preşedinte al Agenţiei pentru monitorizarea performanţelor companiilor de stat

Mihai Precup, secretar de stat la Cabinetul premierului...

Autor: Alexandru Nanu

19.11.2023, 17:21 286

Premierul Marcel Ciolacu l-a numit pe Mihai Precup în funcţia de preşedinte al Agenţiei pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), o instituţie creată peste noapte pentru supravegherea întreprinderilor publice.

Mandatul este de 4 ani.

După ce în ce în mandatul premierului Nicolae Cuiucă a fost secretar de stat în Ministerul de Finanţe, Mihai Precup a fost luat de Marcel Ciolacu la Guvern pentru un prost de secretar de stat în cancelariei Prim-Ministrului.

Mihai Precup, după ce a absolvit Academia de Studii Economice a mers ulterior pentru un doctorat la universitatea Sorbonne din Paris, unde şi-a luat doctoratul în finanţe corporative.

După absolvire, Precup a lucrat mai mult în străinătate în instituţii publice, cum ar fi Banca Europeană de Investiţii(BEI).

La începutul lui 2022 a revenit în România, un de a fost numit secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

Agenţia pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP)a fost înfiinţată în 2023, fiind o obligaţie a României în faţa Comisiei Europene şi OECD, liga ţărilor dezvoltate, acolo unde România încearcă de mai mulţi ani să devină membru.

În acest moment aproape 1.500 de companii de stat se află în subordinea Guvernului sau a autorităţilor publice locale, performanţa lor fiind discutabilă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO