Politică

Migratii in valuri la Suceava

08.07.2004, 00:00 26

Liberalii suceveni sustin ca mai multi membri ai PSD si-au exprimat intentia de a se inscrie in PNL, in timp ce conducerea PSD afirma ca mai multi alesi locali ai PNL vor sa se inscrie in PSD, ambele organizatii sustinand ca cererile acestora vor fi bine analizate inainte de aprobare.
Rezultatele alegerilor locale par sa fie la originea acestor permutari. La Suceava, cele mai multe mandate au fost castigate de catre Alianta PNL-PD, primaria orasului fiind castigata de catre PNL. Presedintia Consiliului judetean a fost adjudecata de catre PSD, in urma negocierilor cu celelalte partide de opozitie, mai cu seama cu PRM. Vicepresedintele PNL Suceava, Orest Onofrei, a declarat ca :"Membrii PSD incearca sa-si cumpere linistea prin vanzarea de informatii". El a spus ca, in aceste cazuri, cererile de inscriere in PNL au fost respinse. "Nu putem aduna tot felul de oameni care stim de ce vin acum. Nu vrem sa cadem in greseala pe care a facut-o PSD. Aceste cereri sunt triste ca atitudine, pentru ca nu poti sa slujesti pe cineva patru ani ca apoi sa-l vinzi pentru linistea ta. Pentru noi, ei sint mai utili in PSD", a spus vicepresedintele PNL Suceava. El a adaugat ca unele cereri ar putea fi aprobate.
Pe de alta parte, presedintele PSD Suceava, Gavril Marza, a reactionat la declaratiile liberalilor suceveni. El a spus ca nu are cunostinta de demisii ale unor membri ai PSD si ca alesi locali ai PNL doresc sa se inscrie in PSD, existand trei solicitari in acest sens si ca organizatia se mai gandeste daca le va da cus sau nu.
adelina.radulescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO