Politică

Mesajul FMI către România: un nou împrumut "nu este cea mai bună soluţie"

Mesajul FMI către România: un nou împrumut "nu este cea mai bună soluţie"
15.06.2010, 09:05 23

Dacă statul român va decide că are nevoie de ajutorul FMI şidupă ce actualul acord va fi încheiat, acest ajutor ar fi mai binesă se rezume la implementarea reformelor şi nu la un nou împrumut.Concluzia îi aparţine lui Mihai Tănăsescu, reprezentantul Românieila Fond, care a explicat că, în cazul unui nou acord cu FMI,guvernul are la dispoziţie trei posibilităţi, dintre care una nueste bună, respectiv cea care implică un acord nou similar cu celvechi, adică cel de acum, informează Gândul.

"Una dintre ele este un acord de tip precautionary stand by,care nu implică eliberarea de tranşe, eliberarea de sume de bani,având în vedere că rezerva BNR este solidă, dar ar implica un tipde colaborare pe anumite subiecte foarte bine definite, cum ar ficonsolidarea fiscală, reformele structurale şi întărirea sistemuluifinanciar. A doua posibilitate poate să fie un acord stand by detipul actual, dar cred că, după ce acesta va fi terminat, aceastăsoluţie nu este probabil cea mai bună", a declarat Tănăsescu, citatde Ştirile Pro TV. El a precizat că a treia variantă ar fi o linieflexibilă de credit, ale cărei condiţii vor fi stabilite în funcţiede felul în care se derulează actualul acord. Citiţi mai multedespre posibilitatea contractării unui nouîmprumut de la FMI pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO